Duurzaam woon-werkverkeer

Persbericht

Wonen en Werken maakt werk van duurzaam woon-werkverkeer

 

Met het spel ‘Reis rond de wereld’ wil Wonen en Werken al zijn medewerkers van zijn drie vestigingen (Veilingssite Leuven, Mechelen en Herent) warm maken om van 18 april tot en met 16 mei mee te doen met een super sportief spel.

Meedoen met het spel is eenvoudig: je laat je auto op stal om naar het werk te pendelen en je komt met de fiets, te voet of met de trein/bus.

 

Wonen en Werken kreeg hiervoor ondersteuning van het Pendelfonds. Het Pendelfonds subsidieert projecten die een duurzaam woon-werkverkeer bevorderen. Alle bedrijven en organisaties die het plan hebben om het aantal autoverplaatsingen op het vlak van woon-werkverkeer te verminderen, kunnen deze subsidie aanvragen. Het spel en de campagne duurzaam woon-werkverkeer  van Wonen en Werken werd uitgewerkt samen met Mobiel21.

 

Startschot 

Op woensdag 18 april om 8u30 wordt het startschot gegeven.

 Wonen en Werken heeft 5 teams die het tegen elkaar opnemen om het duurzaamst naar het werk te komen. Bovendien zijn er 5 ‘fli(e)tsflikken, dit zijn undercoverflikken, die de fietsende/stappende en openbaarvervoerende medecollega’s zullen ‘flietsen’.

Van deze foto’s is er een fototentoonstelling op het slotevent van 16 mei.

 

Gratis fietsen ter beschikking

Wonen en werken stelt alvast 12 tweedehands fietsen, 8 nieuwe fietsen, 4 plooifietsen en 2 elektrische fietsen gratis ter beschikking voor zijn personeel tijdens de campagnemaand. Zo kan iedereen zijn woon-werkroute op een duurzame manier uittesten. Nadien worden deze fietsen toegewezen aan een werknemer die voortaan al fietsend naar het werk zal pendelen. Wegens het grote succes van het spel besloten we zelfs nog leenfietsen bij te bestellen.

 

 Slotevent

Op woensdagnamiddag 16 mei plannen we een slotevent met echte toeters en fietsbellen waar gans ons netwerk, klanten,… wordt uitgenodigd. We tellen dan alle kilometers op die we samen duurzaam gependeld hebben.

Wonen en Werken wil zelf nog een stap verder gaan. De werknemers worden gestimuleerd om de verplaatsingen voor het werk tijdens de werkuren op een duurzame wijze te doen. Hiervoor werden er eveneens extra nieuwe leenfietsen aangeschaft.

 

Op dit slotevent van krijgt elke deelnemer een cadeaubon die hen moet stimuleren om voortaan duurzaam naar het werk te komen.

 

Contactgegevens:

Magda Peeters, Commercieel verantwoordelijke Wonen en Werken

IJzerenmolenstraat 2 te 3001 Heverlee  0473-91 90 73

magda.peeters@wonen-en-werken.be